Thursday, July 19, 2012

Kynsienhoito-opas ja sananen lempituotteistani

Please note that this article is currently only available in Finnish. I am working on an English version.

Disclaimer: Tämä dokumentti muuttuu jatkuvasti lisäysten ja korjausten merkeissä. Kommentit, korjaukset ja kysymykset - sekä tietenkin kritiikki! - ovat tervetulleita! Tulen lisäämään kestolinkin tähän artikkeliin myös sivupalkkiin.

Omat kynteni
Fiilaten ja höyläten
Kynsinauhoista
Lakanpoisto sekä hoitoaineet
Taito- vai tekniikkalaji?
Faktaa vai humpuukia?
Yleisiä vinkkejä
Mistä ostaisin?
Ohjeita aloitteleville bloggaajille
Luottotuotteet
Huonoksi havaitut

Omat kynteni

- Geeniperintönä sain mummoltani luonnostaan vahvat, paksut kynnet joissa on suoraan edestä katsottuna kestävyyttä lisäävä puolipallon- tahi kuun muoto. Isän puoleisen suvun naisilla on silmämääräisesti suoritettujen arviointieni mukaan huomattavasti naisellisempi ja sirompi kynsimuoto, kun taas vastaavasti äidin puolella maskuliininen, ns. maatiais-lätyskätyyppi on hallitsevana mallina. Sama pätee myös varpaankynsiin.
- Omaan piikkiin menevien mokailujen & yleisen kompuroinnin aiheuttamia murtumia ja satunnaisia katkeiluja lukuunottamatta ainoana suurempana ongelmanani ovat aiemmin olleet liuskoittuvat kynnet, joihin auttoi formaldehydiä (nus nus, aine on nestemuodossa formaliinia eikä lainkaan sellainen myrkky kuin annetaan ymmärtää) sisältävä Mavalan Scientifique-hoitoaine joka luo sidoksia kynnen keratiinikerroksien välille. Kymmenisen euroa viiden millilitran pullosta saattaa tuntua törsäykseltä, mutta kohta kolme vuotta käytettyäni tätä säännöllisesti kaksi kertaa kuukaudessa on pullosta jäljellä yhä nelisen millilitraa.
- Hyvästä perimästä huolimatta somien kynsien ja pehmoisten käsien salaisuus piilee säännölisessä hoidossa. Kaikkia mainitsemiani lakkoja ja tarvikkeita ei ole mikään pakko ostaa, vaan jokaisen täytyy löytää juuri ne itselleen sopivat tarvikkeet yrityksen ja erehdyksen kautta.


Nakupelleilyä

Fiilaten ja höyläten

- Kynsien lyhentämiseen ei koskaan tulisi käyttää kynsisaksia tai -leikkureita, koska nämä murtavat kynsikerrosten väliset sidokset joka vuorostaan aiheuttaa liuskoittumista.
- Hellävaraisin tapa lyhentää kynnet on käyttää siihen laadukasta lasiviilaa. Itse olen kokenut parhaaksi OPI:n lasiviilan sekä useamman eri ketjun myymälöistä saatavat Swarovski-kristallein koristellut viilat. Joudun itse käyttämään myös karkeuksilla 180/240 varustettua ns. tavallista kynsiviilaa (Kiss, Sally Hansen) koska pelkkää lasiviilaa käyttäen operaatioon kuluu minulta jopa kaksi tuntia. Vanhanaikaiset karkeat hiekkaviilat kannattaa heittää huitsin Nevadaan ja satsata kymppi tai kaksi periaatteessa ikuiseen lasiviilaan. Jos sattuu olemaan hieman hajamielisempää sorttia, pitäisi vielä opetella olematta istumaan vuoteelle, sohvalle tmv. paikkaan jätetyn viilan päälle...
- Joidenkin mielestä kynnet on helpointa viilata samanpituisiksi silloin, kun tekee sen ennen tumman kynsilakan poistoa. Itse käytän tapaa, jossa merkkaan poistettavan määrän lakattomalle kynnelle ns. striper-lakan avulla. Tämä myös vähentää omalla kohdallani viilaukseen kuluvaa aikaa ja pitää viilat puhtaina, koska silloin minun ei tarvitse hinkata jopa viittä-kuutta lakkakerrosta samalla pois. Mahdolliset epätasaisuudet yms. kyllä huomaa seuraavan lakkauksen yhteydessä, jolloin viilaan kynnet vielä tasaisemmiksi mikäli siihen on tarvetta. Vertaan myös jatkuvasti jokaisen kynnen pituutta toisen käden vastaavaan, sillä etusormen kynsiä lukuunottamatta (joista oikean käden etusormen kynsipeti on ehkä reilun millin verran vasempaa kaksostaan pidempi) minulla on paljaalla silmällä havaiten lähes kokonaan symmetriset kynnet/kynsipedit.

Kynsinauhoista

- Hoidetut kynsinauhat ovat osa manikyyriä ja niiden poistaminen sekä pidentää lakkauksen kestoaikaa, että antaa yleisesti huolitellumman ulkoasun. Mikäli bloggaat, muista että makrokuvat tuovat esiin nekin epätäydellisyydet joita et itse muuten huomaisi.
- Kynsinauhavesi eli kynsinauhanpoistoaine on kaustinen tuote, joka täytyy muistaa neutraloida jälkeenpäin vedellä ja saippualla!
- Ainetta levitetään sekä itse kynsinauhojen että kynsilevyn päälle, yksi käsi kerrallaan. Aineen annetaan vaikuttaa n. minuutin verran, jonka jälkeen kynsinauhoja työnnetään taaksepäin joko manikyyritikulla tai metallisella/kumipäisellä työntimellä, käyden läpi samalla myös kynsilevyn pinta. Kauas kynnen kärkeä kohti kasvanutta kynsinauhaa ei välttämättä näe paljaalla silmällä, mutta sitä saattaa silti olla kynsilevyllä jopa 5-10 millimetrin pituudelta.
- Älä pureskele tai revi kynsinauhojasi, vaan hanki marketeista parilla eurolla saatava kynsinauhaveitsi (Cailap) tai leikkaa kynsitikut pois saksilla tai leikkureilla. Tulehtuneille kynsinauhoille sopii korjausvoiteeksi esim. vanha kunnon Bepanthen.


Laaduntarkkailija työssään

Lakanpoisto sekä hoitoaineet

- Ennen lakanpoistoa levitän aina kynsiöljyä kynsinauhoille ja kynnen sivuille - tämä estää pigmenttien ja erilaisten glitter- ja lastulakkojen (flakies) tarttumisen iholle.
- Lakanpoistoaineena käytän vain ja ainoastaan asetoni-glyseroliseosta, johon lisään pienen määrän vettä emulgointiaineeksi; tämä uskomattoman halpa ratkaisu ei kuivata lainkaan kynsiä tai ihoa, kiitos lisätyn glyserolin. Asetonia löytää mistä tahansa suuresta marketista, autotarvikemyymälöistä ja apteekeista, glyserolia ainakin apteekeista. Kaupoissa myytävät (asetonittomat) kynsilakanpoistoaineet koostuvat enimmäkseen vedestä ja vasta sitten liuottimista ja lakkaa pehmentävistä aineista - lisäksi niillä on sisältöönsä nähden aivan uskomattoman suolainen litrahinta! Asetoni-glyseroliseos on sekä halpa, nopea että ehdottomasti tehokkain kynsilakanpoistoaine. Vertaa vaikka näin: Biltemasta saat litran asetonia n. kolmen euron hintaan, ja apteekista ostettuna n. 200 ml pullo glyserolia maksaa kuutisen euroa. Koska jälkeenmainittua tulee lisätä vain vajaa korkillinen per 150 ml asetonia (ja pieni loraus tavallista hanavettä), saat itse sekoittamasi aineen hinnaksi vain murto-osan kaupan saman kokoiseen verrattuna. En enää ikinä maksaisi esim. Maybellinen 125 ml pullosta lähes kuutta euroa!
- Sekoitan tämän "oman" (itsehän en ole tätä reseptiä keksinyt, vaan bongannut sen aikoinaan luullakseni Makeup Alleyn kynsikeskustelupalstalta) kynsilakanpoistoaineeni sellaisessa pullossa, joka on aikoinaan sisältänyt asetonipitoista kynsilakanpoistoainetta. Näin voin olla varma, ettei asetoni syö pullon muovia.
- Kaikkein sinnikkäimmätkin, kynteen lähes epäinhimilisen tiukkaan kiinni takertuneet glitter-lakat saat pois lähes vaivatta leikkamalla vanulaput neljään osaan, kastamalla ne kynsilakanpoistoaineeseen, painamalla ne kynttä vasten ja lopulta käärimällä jokaisen sormen ympärille palan alumiinifoliota. 10-15 minuutin haudonnan jälkeen tarvitsee vain poistaa kyhäelmä vetäisemällä, samalla hieman kynttä painaen. Loput glitterit lähtevät helposti irti perinteisellä hinkkaamisella.
- Ennen hoitoaineiden ja/tai aluslakan levittämistä pyyhi kynnet isopropyylialkoholilla (Neo-Amisept) rasvan ja lian poistamiseksi - tämä myös takaa hoitavien aineiden parhaan mahdollisen imeytymisen kynteen.
- Hoitoaineet ja -lakat on valittava omien kynsien mukaan. Bloggaaja LoodieLoodieLoodie on kirjoittanut tieteellisen koulutuksen saaneena ihmisenä aiheesta kolmannella kotimaisellamme uskomattoman kattavan ja hyvin kootun artikkeliryppään, jonka läpi lukaisemalla pitäisi jokaisen omalle kynsiongelmalle löytyä ratkaisu! Suosittelen lämpimästi!
- Hyvä ja halpa kuorinta-aine käsille syntyy, kun sekoitat kämmenelläsi sokeria, ruokaöljyä ja tipan nestesaippuaa. Miksi maksaa vitosesta ylöspäin yhdeksän hyvää ja kymmenen kaunista lupaavista kaupan kuorinta-aineista, ne kun muodostuvat suurimmaksi osaksi juuri tuosta mainitsemastani triosta ynnä säilöntäaineista ja hajusteista.


Taidot kasvavat harjoitellessa

Taito- vai tekniikkalaji?

- Työskentelypaikaksi kannattaa valinta vakaa alusta, jolla on tarpeeksi tilaa sekä kunnollinen valo.
- Käy vessassa ennen kuin aloitat!! Myös hame tai väljät collegehousut ovat parempi asuvalinta kuin pillifarkut tai pilkkihaalari, koska hätä saattaa yllättää myös kesken lakkausoperaation.
- Kofeiinipitoiste juomien nauttimista kannattaa välttää ennen kynsien lakkausta, mikäli ne aiheuttavat vapinaa.
- Käden hienomotoriikka kehittyy sitä mukaa, kuinka usein jaksaa harjoittaa pikkutarkkuutta! Kukaan ei ole seppä syntyessään, ja aivan varmasti jokainen meistä ns. vakaampikätisistäkin on aikoinaan kironnut ääneen sen yhden kerran jos toisenkin lotratessaan ei-hallitsevalla kädellään sen "paremman" kätensä sormenpäitään myöten kirkkaansiniseen lakkaan. Itse olen lakannut kynsiäni 13-vuotiaasta asti eli lähes kahden vuosikymmenen ajan, ja silti täytyy jokaisen manikyyrin kohdalla korjata ainakin jonkin kynnen lakkauksia.
- Sutia käyttävän käden pikkurillin tukeminen mitä tahansa alustaa vasten, oli se sitten pöydän pinta tahi jokin toinen sormi, auttaa vakauttamaan kättä ja
- Kärsimättömän lakkaajan apukeino: Lakkakerrosten kuivumista voi nopeuttaa viileälle puhallukselle asetetulla hiustenkuivaajalla.

Faktaa vai humpuukia?

- Kynsien lakkaamisessa minkään pituisen tauon pitäminen sen vuoksi, että kynnet "saavat hengittää" on täyttä moskaa. Kaikki näkyvissä oleva kynsi on kuollutta kudosta samaan tapaan kuin hiuksetkin, ja onko kukaan koskaan väittänyt, ettei hiuksia saisi pestä vain niin-ja-niin usein koska hiusten pitäisi myöskin "saada hengittää"! Sen sijaan kynnen tyvessä näkymättömissä sijaitseva kynsimatriisi kaipaa vähintään yhtä paljon hoitoa kuin hiusjuuretkin, ja niitä kannattaakin hieroa rasvauksen/öljyämisen yhteydessä, että verenkierto vilkastuisi kynnen kasvukohdassa.
- Kynsien hyvinvointiin vaikuttavat ulkoisesti käsirasva ja kynsiöljyt sekä sisäisesti Silica Gel (jota myyvät ainakin Sokokset ja luontaistuotekaupat) että biotiini. Myös MSM:n (rikkiä) myönteisestä vaikutuksesta kynsien hyvinvointiin kerrotaan laajasti, mutta itse en ole tätä ihmeainetta vielä kokeillut. Kalsiumin runsas saanti eli maitotuotteiden ylenmääräinen nauttiminen ei vaikuta kynsien kasvunopeuteen tai vahvuuteen, tosin luut kiittävät.
- Kynnet kannattaa pitää aina lakattuina tai käyttää edes sitä aluslakkaa, sillä se muodostaa suojaavan kerroksen oman kynnen päälle säilyttäen kynnen luonnollisen kosteuden ja samalla suojaa sitä traumoilta.
- Mikä tahansa lakka - jopa väritön - saattaa aiheuttaa kynsien kellastumista. Kynsiä voi yrittää valkaista hankaamalla niitä hammasharjan avulla sitrunamehu-ruokasoodaseoksella, hammasproteesien puhdistamiseen tarkoitetuilla veteen liuotettavilla tableteilla tai valkaisevalla hammastahnalla.
- Turhaa lutraamista veden ja kemikaalien kanssa olisi vältettävä. Siivoushanskat ovat kova sana päivittäisaskareissa, ja yhä parempi on jos pitää hanskojen sisällä vielä apteekista saatavia puuvillahanskoja, jotka imevät itseensä ihosta haihtuvan kosteuden.
- Talvi-ilma tekee hallaa iholle ja kuivattaa siinä samalla kynnetkin. Käytä aina pakkasella lämpimiä käsineitä.


Ördäily kostautui koheltajalle

Yleisiä vinkkejä

- Rikkoumat ja repeämiset voi korjata kotikonstein pika- tai kynsiliimalla, teepussin palasilla ja/tai värittömällä akryylijauheella.
- Käytä kirurginveistä irrottaaksesi koristetarrat alustaltaan ujuttamalla terä niiden kahden väliin - aseta ne kynnelle käyttämällä samaa terää.
- Ota kenkälusikka käyttöön tiukkoja kenkiä pukiessasi!
- Mikäli kynsissäni on runsaasti tekokiviä, fimoja tms. kohollaan olevia koristeita, olen usein pesenyt hiukseni siivoushanskat kädessä.
- Vesipohjaisia ns. aqua baseja suositellaan käytettäväksi hololakkojen alla, mutta ne ovat erinomaisia apuja myös suede- ja mattalakkojen alle!
- Muista aina "sinetöidä" kynnenkärjet lakalla - vedä vain kevyesti lakkaan kastetulla sudilla kynnenkärkiinkin sekä alus-, väri- ja päällyslakkaa.
- Ovatko lakkasi muuttuneet ajan mittaan paksuiksi, hankalasti levitettäviksi kupliviksi hirviöiksi, tai tuntuuko jokin uusi lakka mielestäsi turhan paksulta? Hanki pullo lakanohentajaa ja pelasta vanhat lempilakkasi! Älä koskaan ohenna lakkojasi asetonilla, sillä se tuhoaa kynsilakan molekyylirakenteen ja saattaa myös vaikuttaa lakan pigmentteihin. Mikäli aiot tosin heittää ko. lakan joka tapauksessa pois, mutta haluat lakata sillä kyntesi vielä yhden kerran, voit vapaasti lisätä siihen asetonia.
- Liukuvärjäyksen tekoon käytetään yleensä mm. meikki-, auton- ja astianpesusieniä. Monet nukkaavat sienet kokeilleena löysin sattumalta HG-töpöttimeni (:D) harmaasta vaahtomuovinpalasesta, jonka edellisen elämän tarkoituksena oli toimia pehmusteena tietokoneen lisäromppeiden seassa. Kannattaa siis käydä läpi sekalaisten tavaroiden varastonsa ja testata kaikki epämääräisetkin sienimäiset palat. :)
- Opettele olemaan käyttämättä kynsiäsi työkaluina. Täysin tekemättömäksi ei tarvitse heittäytyä, vaan omaksua sormenpäitten ja sen kautta kynsien sijaan.Saksan tuomisia - näpelöi TÄTÄ saadaksesi auki suuremman version kuvasta

Mistä ostaisin?

- Suomesta ostaessa kynsilakkojen hinnat voivat olla monenkertaiset ulkomailta tilaamiseen verrattuna. EU:n ulkopuolelta tilatessa muista maaginen tulliraja 45€ (sis. postikulut), jonka yli mentäessä paketti *voi* jäädä tulliin (itselleni tätä ei ole tapahtunut koskaan vaikka summa on kohonnut joskus jopa yli 70 euron, näin siis Tampereella) jonka jälkeen joudut maksamaan tilauksen summasta riippuen veroa noin hieman yli kympistä ylöspäin.

Trans Design & Nailsupplies.us - Saman firman kaksi eri nettikauppaa, joissa on samat valikoimat aina varastotilannetta myöten. Hyvät valikoimat merkkilakkoja ja kourallinen suomalaisille tuntemattomampia merkkejä.
Head2Toe Beauty - Luotettava ostospaikka, kts. edellinen.
Nail Etc. - Tästä entisten päiviensä suuruudesta pudonneesta puljusta ei kannata enää tilata mitään - tilaukset toimitetaan vajavaisina ja rahojensa perään saa kysellä kerran jos toisenkin.
Cherry Culture - Amerikkalaisten markettimerkkien kultakaivos suomalaiselle harrastajalle.
Nail de Royale - Nettisivuilla varastossa oleviksi imoitetut lakat ovatkin usein loppuneet, ja myyjäosapuolen kanssa saa käydä viikkoja kestävän väsytyssodan saadakseen kasaan tilauksen, jonka sisältö vastaa toivomaasi. Lähettävät pilipalilahjoja (kynsiviiloja ja varpaanlevittimiä) ekstroina.
OC Nail Art - Konad-laattoja ynnä muuta merkiltä, ei pahaa sanottavaa.
Bundle Monster - Leimauslaattoja uniikeilla kuvioilla polkuhintaan.


Ennen ja jälkeen värien korjailun

Apua aloitteleville bloggaajille

HUOMIO: SISÄLTÄÄ 100% SUBJEKTIIVISIA MIELIPITEITÄ, 0% VIRALLISIA INTERNETIN LAATUVAATIMUKSIA®
- Ethän lataa blogiisi ainoastaan Instagram- yms. kuvia, joiden värit on säädetty poikkeamaan todellisista.
- Opettele säätämään kuvankäsittelyohjelmalla erilaisten valo-olosuhteiden aiheuttamat sävyjen vääristymät (hehkulampun aiheuttama keltaisuus, talvipäivän liika sinisyys, violetit jotka näyttävät kuvissa usein liian sinisiltä jne.), sekä käyttämään hyväksesi tasoja (layers) ja maskeja (masks). Simppeleinkin ilmaisohjelma sisältää ko. ominaisuudet, joten on aivan turhaa lähteä warettamaan sitä uusinta Photaria tällaisia pikkukorjauksia varten.
- Lisää kuviisi jonkinlainen identifikaatio, esim. nimimerkkisi, blogisi nimi tai osoite, tai edes vaihtakaa ne kameran antamat tiedostonimet IMG_1234, DSC_9876 jne. joksikin sellaiseksi, mistä saa jonkinlaisen käsityksen kuvan sisällöstä. Plussana hakukoneet löytävät ja indeksoivat nopeammin ne kunnolla nimetyt kuvatiedostot, joka taas merkitsee lisää liikennettä blogiisi!
- Jätä pois turhat Java-lisähärpäkkeet äläkä varsinkaan lisää sivuillesi taustamusiikkia!!!
- Tarkista oikeinkirjoitus ja käytä mielellään yleiskieltä.
- Pidä kynsinauhat siisteinä ja hoidettuina ja puhdista iholle joutuneet lakat ennen kuin otat blogiisi päätyvät kuvat.
- Tämä koskee etenkin bloggaajia, mutta myös muitakin: Pidä kynnet samanpituisina ja -muotoisina. Edes kaikkein repaleisimmat kynsinauhat tai lakan kokonaan tuhrimat sormet eivät näytä yhtä pahalta kuin pari pitkää ja muutama lyhyt kynsi samassa kädessä. Tämä ei ole käsky tai kehoitus, vaan oma subjektiivinen mielipiteeni - kukin saa toki julkaista omassa blogissaan aivan minkälaista sisältöä tahansa.

Lista aluslakoistani (eli kuinka hyvää kannattaa odottaa etsiä aktiivisesti

- Covergirl Nail Slicks Body Building Acrylic Strenghtener
- Essence Pro White Effect (optisesti valkaiseva sininen pigmentti)
- Essence Studio Nails Ultra Strong Nail Hardener (sis. formaldehydiä)
- GOSH Fix Base Coat (holoille)
- GOSH Nail Whitenener (nimestään huolimatta ei ole edes optisesti valkaiseva)
- GOSH Vitamin Booster
- L'Oreal Manicure Strong Strengthening Base Coat
- L'Oreal Manicure Breakage Repair
- L'Oreal Manicure White Whitening Base Coat
- Lumene Quick & Chic Strenghtening Base Coat
- Mavala Super Base
- Nfu-Oh Aqua Base (holoille)
- Orly Bonder (vain pahimpaan hätään, kellastuttaa kynnet takuuvarmasti)
- P2 Keratin Bonding Gel
- P2 Nail Thickener Gel
- Pro10 Nail Care Hydroware (vihreä lakka, joka tosiaan tuntuu hävittävän keltaisuutta kynsistä pysyvästi!)
- Revlon Calcium Gel Nail Builder
- Royal de Loop Vitamin Nagelkur
- SH Diamond Shine Base & Top Coat
- SH Hard As Nails
- SH Insta-Bright Nail Whitener
- SH Maximum Growth
- Seche Base Ridge Filling Base Coat (ihan roskaa)
- Snowcrystal Colour Correction (optisesti valkaiseva)
- Suhada Nail Repair Varning & Nail Ridge Filler (Lidlin laatua, mutta silti hyvin toimiva pariskunta; ensimmäinen lakka sisältää mikrokuituja jotka vahvistavat kynttä tilapäisesti, toinen lakka taas tekee kynnestä siloisen eli peittää rosoisuudet)
- Trind Nail Brightener (hyvä, paksu optisesti valkaiseva, mutta silti joskus päästää pigmentit läpi kellastuttamaan kynttä)


Ykköslakka

Luottotuotteet

Pikakuivattava päällyslakka:
- Sally Hansen Insta-Dri Anti-Chip Top Coat
Aluslakka:
- L'Oreal Manicure Strong Strengthening Base Coat
- L'Oreal Manicure Breakage Repair
- L'Oreal Manicure White Whitening Base Coat
- Trind Nail Brightener

- Nfu-Oh Aqua Base / GOSH Base Fix Coat (holo- ja mattalakoille)
Hoitoaineet:
- Mavala Scientifique
- Trind Moisturizing Nail Balsam
Kynsinauhojen poistoon:
- Sally Hansen Instant Cuticle Remover
Ohennusaine:
- Nubar Nail Lacquer Thinner (tolueeniton)
- Orly Polish Thinner (tolueeniton)

Öljyt ja voiteet:
- CND Solar Oil
- Depend Myrrh Oil

- Sally Hansen Diamond Strength Cuticle Nail Oil
- Lush Lemony Flutter
- Yves Rocher Lavender Foot Creme
- Evelinen Glicerini-käsivoiteet
(Tokmanni-konsernin myyntipisteistä)
Apuvälineet:
- OPIn lasiviila & Swarovski-lasikivin koristellut lasiviilat
- kynsiviila, karkeus 180/240
- metallinen kynsinauhantyönnin
- Mavala Corrector Pen töhryjen korjaamiseen; vaihtoehtoisesti asetoni + sopivan pieni, jämäkkä meikkisivellin
- kynsinauhaveitsi
- kirurginveitsi
- pikaliima, teepussit & kirkas akryylijauhe
- ruostumattomasta teräksestä valmistetut laakerikuulat (englanniksi stainless steel ball bearings) lakkojen sekoittamiseen

Huonoksi havaitut

Pikakuivattava päällyslakka:
- Seche Vite (vetää lakan mukanaan kuivuessaan)
Aluslakka:
- Sally Hansen Nail Quencher Hydrating Base Coat (kuplii niin pirusti)
Hoitoaineet:
- CND Cuticle Eraser (haisee kauhealle eikä vaikuta omiin kynsinauhoinini mitenkään)
Apuvälineet:
- Cailapin ja/tai Iberon markettilasiviila(t)
(karkeus ei riitä muuhun kuin korkeintaan kynnen buffaamiseen, kynsien hellävaraisesta lyhentämisestä ei kannata edes uneksia ellei omista ohuita paperikynsiä)

8 kommenttia:

piu said...

Tuosta glyserolista, käykö kasvipohjainen versio? Multa löytyy jättipullo iHerbistä hommattua kasviglyserolia enkä ole oikein tahtonut keksiä sille käyttöä, niin voisinkin alkaa sekoitella lakanpoistoaineet itse. Muutenkin tulee käytettyä niitä asetonillisia, vaikka omistankin muutaman asetonittoman.

Bruno said...

Uskoakseni kasvipohjainen glyseroli sopii aivan hyvin sekoitettavaksi asetoniin.

Teanna said...

Hei! Todella mielenkiintoinen postaus. Etenkin nuo neuvot aloittelevalle bloggaajalle, jes!:) Lainasin ja linkitin tekstiäsi blogiini: http://teannanpaikka.blogspot.fi/2012/07/kuvia-kuvista.html
Toivottavasti et pahastu!:)

Melli said...

Kiitos tästä, olipa kattava postaus! Vaikka monet asiat olikin jo tuttuja, oli postaus silti tosi hyödyllinen :)

Alkoi kiinnostamaan tuo itsetehty kynsilakanpoistoaine, oletko sekoitellut sitä millaisiin purnukoihin?

Bruno said...

Teanna - kiitos palautteesta, kävin lukemassa postauksesi ja lisäsin samalla blogisi tuohon blogrolliini, upeita lakkauksia olet tehnyt! Blogiini saa jättää aivan kaikenlaista palautetta, en poista mitään muita kuin spämmi/roskaposti/mainoskommentit (oman bloginsa linkkaus ei kuulu tuohon jälkimmäiseen, mikäli se ei lähde yksittäiseltä kommentoijalta aivan lapasesta). Seison tekstini ja mielipiteitteni takana, ja toista mieltä kanssani olevat saavat vapaasti ilmaista sen täällä. :)

Melli - olen sekoittanut tuon "oman" (itsehän en ole tätä reseptiä keksinyt vaan bongannut sen aikoinaan muistaakseni Makeup Alleyn keskusteluista) kynsilakanpoistoaineeni sellaisessa pullossa, joka on aikoinaan sisältänyt asetonipitoista kl-poistoainetta. Näin voi olla ainakin varma, ettei asetoni syö pullon muovia. Lisäänkin tämän tuohon kohtaan tekstissäni, kiitos!

Suvinen said...

Mielenkiintoinen postaus, varsinkin nuista blogi-ohjeista kiitos :) Olen kateellinen vahvoista kynsistäsi! Omat kynteni ovat niin haperot että jos kynsi on pitkä, voi reunat taittaa niin, että ne osuvat toisiinsa(toivottavasti ymmärsit sekavan selitykseni :D) Olen yrittänyt kaikkeni että kynnet vähän paksuuntuisivat(vahvistavat lakat ym)geelit auttoivat hiukan, mutta vähitellen geelit painoivat pitkissä kynsissä kynnet niin kuperiksi, että ne painoivat jäljet ihoon...ihan epäreilua että toiten kynnet ovat kestävät ja helpot jos haluaa pitkät kynnet! :P

SuperHotFemale said...

Olipa kattava postaus, olet todella nähnyt vaivaa tämän eteen! Kiitos!

Anonymous said...

Mielenkiintoinen postaus, nyt lähtee moni suosittelemasi tuote testaukseen! Olisi kiva vielä tietää huoltorutiineittesi tiheys jne, esim kuinka usein käytät hoitotuotteita kynnelle ja syötkö säännöllisesti noita mainitsemiasi ravintolisiä?

Post a Comment

Newer Posts Older Posts Home
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...